Vidám Falu Irodalmi Klub

A MI VIDÁM FALUNKRÓL

A GARBO Kiadó alapítványa, a Vidám Falu Alapítvány rendezésében, minden csütörtökön 17.00–19.00 között

HELYSZÍN: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Rubin terem (Budapest, XIII., József Attila tér 4.)

A belépés díjtalan!

Személyes és interaktív írászat-költészet a kerület tehetségeinek, amibe a világ is beleszólhat.

Az író, a költő másoknak szánja azt, ami benne a legbecsesebb; az alkotását, a gondolatait. De tényleg jó az, amit létrehozott? És mitől jó egy írás? Író és olvasó igazi találkozóját hozza létre a „Vidám Falu” szerkesztői stábjának előadás-sorozata.

Aki eljön az Angyalföldi József Attila Művelődési Házba, ott helyben beleszólhat, beszélgethet, részese lehet a felolvasásoknak, zenélésnek. Mindenkit szeretettel várunk személyesen, a hely akadálymentes, mindenki által megközelíthető!

Aki nem tud eljönni, otthonról követheti az élő internetes tévéadást. Folyamatosan várjuk a leveleket, verseket, novellákat. Az adás ideje alatt beérkező hozzászólásokat azonnal felolvassuk.

E-mail címünk: vidamfalu@garbokiado.hu

SZÓLJATOK BELE!!! Folyamatosan várjuk a leveleket, verseket, novellákat. Az adás ideje alatt beérkező hozzászólásokat azonnal felolvassuk. E-mail címünk: vidamfalu@garbokiado.hu

 

2012. október 25-i adás

Meghívott vendégek: Kovács Kristóf költő, Törőcsik József költő, író, Nagy Gábor író, Réti Ábel költő.

Házigazda: Szecsődy Péter szerkesztő.

 

2012. május 24-i adás

Nagy Gábor íróval a házigazda, Szecsődy Péter szerkesztő beszélget.

1. rész   •   2. rész

2012. május 17-i adás

Meghívott vendégek: Ígéretek 7 antológia szerzői.

1. rész   •   2. rész

2012. május 10-i adás

Meghívott vendégek: Ígéretek 7 antológia szerzői. A műveket felolvasta: Fejes Anna szerkesztő.

1. rész   •   2. rész   •   3. rész   •   4. rész   •   5. rész

2012. március 29-i adás

Meghívott vendégek: Vörös Ilona, Lantosi Nóra író, pedagógus,  Csaby Sándor író, Nagy Gábor író. Házigazda: Szecsődy Péter szerkesztő. A műveket felolvasta: Fejes Anna szerkesztő és Lantosi István. Gitáron közreműködött: Balogh Ádám és Haddad René.

1. rész   •   2. rész   •   3. rész   •   4. rész   •   5. rész

2012. március 22-i adás

Meghívott vendégek: Lantosi Nóra író, pedagógus, Nagy Gábor író. Házigazda: Szecsődy Péter szerkesztő. A műveket felolvasta: Fejes Anna szerkesztő.

1. rész   •   2. rész   •   3. rész   •   4. rész

2012. február 23-i adás

Meghívott vendégek: Pusztai Juli gitáros, zeneszerző, énekes, Párdi Petra író, Nagy Gábor író, Ferenczfi János költő, műsorvezető, Papp Dávid Ákos költő. A műveket felolvasta: Rudas Attila színész.

1. rész   •   2. rész   •   3. rész   •   4. rész

 

2012. február 16-i adás

Fokozott izgalommal készültünk a legelső élő adásra: először a termet rendeztük be, a székeket, asztalt, kamerát, lámpákat, és vártuk az indulást! Ahogy előre sejtettük, ez már a 21. század, így nem lehet csak úgy egyszerűen a felvevőgép mögé állni. Kábelek, három laptop, lámpák, mobil telefonkapcsolat a szerverkezelő informatikussal, konzultáció a ház számítógépes rendszeréről a szakemberrel. A kezdeti bonyolult és ijesztő feladat megoldása után 17.40-kor elindult az adás! (Ezúton is elnézést kérünk a csúszásért.)

A következő héten zenével, versekkel, beszélgetéssel várunk mindenkit a helyszínen vagy a számítógépe előtt!

Párdi Petra: Ferenczfi János nem volt pucér!

Első élő internetes adásához közeledett a Garbo Kiadó Vidám Falu Irodalmi Klubja.
Meghívott beszélgetős vendégként, a családdal öt óra előtt már ott voltunk az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, benyitottam a helyet adó Rubin terembe – ahol felhördültek a bent lévők:
– Ne gyertek be, mert János pucér! És ivott is…
Tanácstalanul toporogtunk az ajtóban – a férjem, a fiam és én.
A gyerek mégsem láthat ilyet… Irodalmi est… a részeg költővel? Aki legutóbb olyan műsort kanyarított velem a Fúzió Rádióban… Ennyire félreismertem? Mindjárt öt óra… János csak felöltözik addig. Majd Szecsődy Péter viszi a beszélgetés fonalát, Nagy Gábor mesél a science fiction írásairól, én is a novelláskötetemről – akkor talán Jánosnak nem kell annyit beszélnie… és a nézők nem veszik észre…
Óvatosan lenyomtam a kilincset, félve néztem a terembe – ahol a kamera előtt Ferencfi János ült elegánsan, miközben az operatőr a világítást és a képet állította be. A harsány nevetést, ami a többi jelenlévőtől jött, nem is jellemzem… A technika azonban nem volt ennyire oldott hangulatban, nehezített kicsit a kezdésen – ezért fél hat felé indult az adás.
Aki kíváncsi, és a késés miatt esetleg azt hitte, elúszott a műsor, itt megnézheti. Beszélgettünk a kezdetekről, álmokról, fantáziáról, vágyakról – magunkról. A végére Ferenczfi János tényleg pucér lett. Ruhában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.