Hangoskönyv készítése

 

A könyv örökre szól, – legalábbis most így képzeljük. Létezik egy más forma is, ami talán kevésbé időtálló, nagyban függ a technikai fejlettségtől és helyi ellátottságtól, de hatalmas lehetőséget rejt. Kéziratát nem nyomtatásban, hanem emberi hangon, annak minden rezdülésével, árnyalatával, kifejezőerejével mesélheti el. Az elképzelt hanghoz javasolhat ismert színészt, de válogathat aktuális hangtárunkból is.
Lehetőséget kínálunk, hogy kéziratát professzionális minőségben hallgathassák azok, akik bármilyen okból inkább nem olvassák, – mesekönyvet nézegetnek közben, gyengébben látnak, éppen vezetnek, vagy éppen hallgatni szeretik az irodalmi alkotásokat.
A hangoskönyv kiadásának menete
A szerző által leadott kéziratot hangoskönyv formában jelentetjük meg.
A munkafázisok első része azonos a könyvkiadás előkészítésével, a szöveg szerkesztése, csiszolgatása, véglegesítése a szerzővel. A második fázis teljesen más, így az egyik nem helyettesítheti a másikat.
A szöveg felolvasása hangfelvételek készítésére létrehozott speciális stúdióban történik, amely minden technikai követelménynek megfelel.
A szerzőnek lehetősége van arra, hogy maga válassza ki a hangoskönyv készítéséhez a szöveget felolvasó személyt.

1. A szöveget a szerző saját maga szeretné felolvasni
Amennyiben ezt választja, szerződésben rögzítjük kívánságát, és elkezdődik a közös munka. Természetesen minden segítséget megadunk, ami lehetséges. Ha a kezdeti egy órai felolvasás után úgy dönt, hogy mégsem maga szeretné felolvasni, van lehetőség más felolvasót választani.

  1. A szöveg jellegétől függően férfi és női hangra, esetleg gyerekhangra lehet szükség, ezzel kapcsolatban tudunk javasolni saját felolvasókat. A megrendelő javasolhat ismert színészt, vagy bárkit a szereplésre, ez külön megbeszélés tárgya.
  2. Amennyiben könyvében több hangot szeretne megszólaltatni, erre is van lehetőség.
    Ebben az esetben külön tervezzük meg a hangoskönyv összeállítását.

A pontos paraméterek tisztázása után előzetes költségvetést készítünk. A költségvetésben szereplő összegbe mindez a szolgáltatás benne foglaltatik:
• irodalmi szintű szöveggondozás, a magyar nyelv szabályainak, és az irodalmi nyelvnek megfelelő szöveg előkészítés, a változtatási javaslatokat a szerzővel megbeszélve,
• a hangoskönyv hanganyagának felvételéhez szükséges stúdióidő teljes költsége,
• a felvett hanganyag vágási költsége,
• a maszter hanganyag utómunkálatainak költsége,
• a hanganyag veszteségmentes (WAV) és mp3 formátumban való elkészítése,
• hangoskönyv bemutató megrendezése, részletek felolvasásával, dedikálással,

Az ajánlat a hangoskönyv alapja, a maszter hanganyag elkészítésére szól. A sokszorosítás többféle módon történhet (CD, stb.), ezeket jelen megállapodás nem tartalmazza.
A hangfelvétel idejét a kézirat alapján a szerzővel közösen állapítjuk meg. Ezt követően készül el a maszter hanganyag. A szerzőnek WAV és mp3 formátumban átadjuk.
A kész hangoskönyv terjesztésével kapcsolatban több eldöntendő kérdés merül fel, ezek külön megállapodást igényelnek.

A terjesztésbe szeretnénk a szerzőket is bevonni. Ezenkívül a lehetséges terjesztési helyek azok a magyarországi könyvesboltok, ahol árulnak hangoskönyvet, a Bookline, a webáruházunk, , a facebook oldalunk, hírlevelünk, és a honlap.

A bekerülési költség több tényezőtől függ, (a kézirat terjedelme, a felolvasó személye, zenei aláfestés… ) ezért végleges ajánlatot csak a paraméterek pontos ismerete alapján, egyénileg tudunk készíteni.

Ezen ajánlat egy átlagos sebességgel felolvasott, kb 100 perces szöveg hangoskönyvként felvett hanganyagának elkészítésére szól, zene nélkül.

Egyszeri költség: 295 000 Ft (+ 27% ÁFA)
További információ: szerk@garbokiado.hu