Bemutatkozási lehetőség

A LilaKöd Könyveskávézó megnyitásával lehetőségünk nyílt kibővíteni a tehetségkutatás területét. Helyet, teret tudunk biztosítani azoknak a művészeknek, előadóknak, szerzőknek, akik szeretnének kilépni a közönség elé, akik szeretnék, vállalják a megmérettetést.

Amit nyújtani tudunk:

30 fős befogadóképességű kávézóhelyiség;

2-3 órás időtartam (előkészület, produkció, záró beszélgetések).

Időpont lehetőségek:  megbeszélés szerint

A közönségszervezést azzal segítjük, hogy meghirdetjük a programokat szokásos médiáinkon. Az irodalom, a humor, a vers és novella előadása, az ének, hangszeres zene (pl. akusztikus gitár) kipróbált, kedvelt műfajok a kávézóban.

Igény szerint a kiszolgálás, fogyasztás, zavartalan lehet az előadás alatt, vagy szünetelhet a fellépő kérésére.

Az előadó nem fizet a terem használatáért, a vendégek belépődíjáról közösen állapodunk meg.

Jelentkezés a LilaKöd Könyveskávézóban személyesen, vagy a  szerk@garbokiado.hu e-mail címen lehet.

Várjuk jelentkezését, bemutatkozását, előadását!

 

EDDIGI FELLÉPŐINK:

 

VÁCI LATIN JAZZ TRIÓ

zenekar

  A Váci Latin Jazz Trió jazz örökzöldeket, a régi idők presszózenéjét és jazzes változatban latin-amerikai dallamokat játszik.
Tumbász Márton (basszusgitár-gitár), Barabás Péter (dob) és Dworák Ede (gitár) összeállítású kis csapat valódi örömzenészekből áll,
akik pillanatok alatt nagyszerű hangulatot varázsolnak az őket szerető közönségnek.
 

 

 

 

 

TOMMY FURRIER

Akusztikus gitárzene

Többféle hangulat –

különböző műfajokon át:

klasszikus, folk, jazz, country

a fingerstyle stílusában.

Hallgass bele: Tavaszi szél vizet áraszt

 

 

DUO SUNBEAM

Enyedi Sugárka és Csicsák György Balázs, Gitár-ének duó
Örömzene, melyben mindaz a szenvedély és igényesség, de egyben tisztaság és jókedv is benne van, amivel a jazz eljuthat mindenkihez. Sugárka saját szerzeményei és más újrafogalmazott dalok a drámaiság és könnyedség váltakozásában életörömöt, melegséget árasztanak. Groove-os, észak- és dél-amerikai ritmusokkal gazdagított finom jazz-zene, egyszerűség, tisztaság, szabad improvizációk.

Enyedi Sugárka fiatal jazzénekesnő, dalszerző és szövegíró. Torka a szívében dobog. A színfalak mögött humoros, energikus, életvidám jelenség. Koncertjein a szenvedélyes előadásmód és visszafogott elegancia közötti feszültség teremt izgalmas atmoszférát.

Csicsák György Balázs jazzgitáros, szájharmonikás. Nemcsak zenész, hanem aranyműves is, gyakori meghívott vendégelőadója Sugárka koncertjeinek. Kiváló képessége van a zenei ötletek cizellálásához, keze alatt jazzgitárosként is csoda-dolgok születnek. Belehallgatok…

 

 

ÖNKÉNT ÉS DALOLVA

A régi tábortűzi közös éneklé­sek hangulatát idézik fel – az éneklés alapját néhány zenész akusztikus hangszere szol­gáltatja (gitárok, mandolin, szintetizátor, nagybőgő, száj­harmonika, kisebb ütőhangsze­rek).

 

Szeretettel várják mindazo­kat, akik csak magukban dú­dolgatnak és a térdükön verik a ritmust, de azokat is, akik ének­hangjukkal vagy hangszeres játékukkal csatlakoznának az állandó zenész–énekesekhez:

Kőrösi Gábor, Suhajda Attila, Szilvási János, ifj. Vitányi Iván

 

GYŰRÖTT VISZONYOK – KÖVES DÓRA SANZONEST

Fejembe vettem pár éve, hogy úgy szólok a világról, ahogy az manapság nem szokás: egyszerűen, közhelyek és frázisok nélkül.

Az est a Fészek Klubban született, és most hosszú várakozás után újra otthonra lelt. Eszközeim Edith Piaf sanzonok és Brecht songok. Társam egy zongorista és a hangszere.

Olyan dalokat kerestem, amelyek közel állnak hozzám, kis történeteket a világról, életről, halálról és szerelemről… A zongoránál Hajdú Sándor, hajdani mesterem, barátom, zeneszerző, a Bergendy egyik alapító tagja.

 

 

MY FRIENDS VOKÁL

A vokál 2001 nyarán alakult. Új színt képviselnek az énekegyüttesek palettáján, hiszen a két lány (hatalmas hangterjedelemmel és variálható szólamokkal) és a két fiú (egy igazi „mély” basszus és egy zengő tenor-bariton) által megszólaltatott dallamok teljes hangzásélményt nyújtanak. A vokál minden tagja képzett énekes, jelentős zenei múlttal. Friss, fiatalos lendületük átlagéletkoruknak is köszönhető (28 év).

Tagok:
Gajzágó János, Jobaházi Krisztina, May Zoltán, Veres Andi

Műsoraikban szerepelnek hagyományos spirituálék, hangszerkíséretes gospelek, jazz feldolgozások és Beatles a’ capella.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.