Leírás
„Gabora Attila könyve hatalmas munka eredménye. Több évtizedes vendéglátós gyakorlat, és szakmai területen végzett kutatás előzte meg. Így gyűlt össze az a tudás, amivel meg tudta írni ezt az értékes helytörténeti és szakmatörténeti munkát.
Ez a szakma az éttermek világa, és Salgótarján a helyszín. Elhivatottságát sokszor bizonyította az évtizedek alatt. Pincéregyletet alapított, országos szintű szakmai találkozókat szervezett, fesztivált is, kiadott anekdota gyűjteményt, emléktáblát állíttatott Duda Lajos cukrászmesternek.
A kötetben 160 kocsma és egyéb vendéglátós cég története szerepel, képekkel, dokumentumokkal. Ezek nagy része ma már csak az emlékezetekben él, ezért is szórakoztató, és érdekes betekinteni a múltba. Amellett, hogy dokumentumok alapján dolgozik, sajátos humorral mutatja be ezt a színes, érdekes világot.”
Méret: A5
Terjedelem: 412 oldal belív, fekete-fehér, benne rengeteg fotóval (fekete-fehér)
Borító: 300 g füles, ragasztókötött
ISBN 978-615-6292-27-8