Csongor Andrea: Valéria miatt

2680 Ft ÁFÁ-val növelt összeg

Leírás

A regény mondanivalója valójában maga a szerkezete. Az újszerű koncepció egy, a század elején játszódó cigánysori este történetéből indul ki, melynek változatai átírják a jövőt, a képzeletbeli színpad újra és újra visszaforog, a szereplők története és egymással való kapcsolatuk átalakul. Láthatjuk, hogyan lesznek hibás döntésekből, szeretetlen konfliktusokból mégis gazdag, teljes, vagy másokat megmentő életek. A lélektanilag gyönyörűen felépített szöveg izzik a feszültségtől, történelmileg hiteles, különös női sorsokba enged bepillantást.
Bejárjuk a magyar történelem cigánysággal kapcsolatos kényes pontjait, mint a század elejei cigánysor színhelyét, a csendőrség hatalmának és a cigány holokausztnak az idejét, a szocializmus cigányok által érzékelhető érzésvilágát, ütköztetve a különböző személyiségeket, világképeket, egyéni sorsokat.
A regényt végigkíséri egy szerelmi szál, mely magát a szerzőt fűzi a történet főszereplőjének unokájához: – saját kedveséhez. Az író „kiszól” a sorok közül, a történet a valós jelenben lüktet tovább.

Méret:A5
70 oldal, színes képekkel
borító félkemény, füles
ragasztókötött
ISBN 978-615-5696-60-2

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Csongor Andrea: Valéria miatt” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük