Kirner András: Mindig veled leszek

2700 Ft ÁFÁ-val növelt összeg

Kategória:

Leírás

A mű legfontosabb mondanivalója az elmúlás, elengedés, a gyász feldolgozása és a társadalomba való beilleszkedés. Gyermekként a verseket terápiás céllal kezdte el írni, hogy kiírja magából a fájdalmat, helyenként éles társadalomkritikával élve.
A szerző 1984-ben született Budapesten, jelenleg is itt él. Igazságügyi alkalmazott.
„Egy afféle bürokrata, hivatali aktakukac”- írja magáról. Szüleit kisgyermekként, 6 évesen elvesztette. Nagymamája nevelte 17 éves koráig, majd a kegyetlen halál őt is elragadta. „Hiszem, hogy kitartó munkával, tanulással és kellő akarattal, alázattal elérhetjük a kitűzött, reális, megvalósítható céljainkat, álmainkat. Eme kötetben gyerekkoromtól napjainkig írt verseimnek egy csokrát gyűjtöttem össze. Egyrészt a kultúra terjesztése céljából, másrészt elhivatottságból. Valamint, hogy érzéseket adjak át és elgondolkoztassam az olvasót. Olyan érzéseket és gondolatokat, melyeket előttem már okosabb emberek, tehetségesebb költők is elmondtak. Viszont nekem is van mondanivalóm. Ha csak egyetlen embert is ki tudok húzni a mély, sötét, maga alatti hangulatából és rá tudom ébreszteni az élet megismételhetetlen szépségeire és csodáira, akkor már megérte, hogy a világra jöttem és megírtam e művemet.” – írja.

Gázsity Barbara

Az illusztrátor. Tehetséges művésznő. Kreatív rajzaiban érződik a belőle áradó kedvesség, a szeretet, tán a huncutság is. Gondos és odaadó családanya, hűséges felesége Zoltánnak. Nagy szeretetben nevelik gyermekeiket. Tehetségét volt kitől örökölnie, nagypapája képi krónikás volt egy újságnál és autóversenyző. Nagymamája, aki megszerettette vele a könyveket, bölcsész, és a Magyar Rádió munkatársa volt.

Első jelentős művészeti sikere a 2021-ben megrendezett BAHART „Tradíció és modernizáció” 175 éves jubileumi művészeti pályázat 1. helyezett díja.

Egyszerre iratkoztunk be az esti gimnáziumba, ahol osztálytársak lettünk. A sors, a végzet, a véletlen, a vak szerencse, hogy pont most találkoztunk, –  de mind a kettőnk életútja szükséges volt hozzá, annak minden nehézségével és tragikumával. Lám, nincsenek véletlenek! Minden seb, minden tapasztalat hozzátesz ahhoz, hogy azzá váljunk, akik most vagyunk, ahol most vagyunk.