Önként és dalolva

A Történet 2011 elején kezdődött, egy születésnapi partin. Az ünnepelt – zene- és énekkedvelő lévén – meghívta néhány régi zenész barátját és felkérte őket, járuljanak hozzá az est jó hangulatához némi gitározással, énekléssel. Pontosabban a nem titkolt cél az volt, hogy akár közös éneklés is kialakuljon, és az akusztikus gitárok mellett a vállalkozó kedvűek akár be is szálljanak mindenféle ritmushangszerek ütögetésével.

A buli annyira jól sikerült, hogy többekben – a szülinaposban, a zenészekben, a vendégseregben – is felmerült: legyen folytatása a dolognak. Hamarosan megtaláltuk hozzá a helyszínt is. A Lilaköd Könyveskávézó (Budapest, XIII. Tátra utca 22/B) fogadta be a lelkes csapatot, havi egy alkalmat biztosítva. Megszületett a program mottója is: Önként és dalolva.

A régi tábortűzi közös éneklések hangulatát idézzük fel ezeken az estéken. Az éneklés alapját néhány zenész akusztikus hangszere szolgáltatja (gitárok, mandolin, zongora, nagybőgő, szájharmonika, kisebb ütőhangszerek). Szeretettel várjuk mindazokat, akik akár csak magukban dúdolgatnak és a térdükön verik a ritmust, de azokat is, akik énekhangjukkal vagy hangszeres játékukkal csatlakoznának az állandó zenész-énekesekhez ( Suhajda Attila, Szilvási János, Vitányi Iván).

Az állandó tagok alapelve: próbálni nem ér. Egymást is rendszeresen meglepjük „újabb és újabb” dalokkal, így nem csak a közönség, hanem mi magunk is átadjuk magunkat a pillanat varázsának. A hangszerelés ott helyben születik meg a dal játszása közben. Mindannyian élvezzük ezeket a spontán, kreativitást igénylő pillanatokat, az akkor megszülető egyedi alkotás örömét.

Az ’Önként és dalolva’ összejöveteleket havonta egyszer, minden hónap utolsó csütörtökén tartjuk a Lila Ködben, 19h-22h-ig.

A Facebook oldalunk itt érhető el.