Ígéretek 10 (antológia)

2500 Ft ÁFÁ-val növelt összeg

Cikkszám: 00093 Kategória:

Leírás

Elérkeztünk a tizedik Ígéretekhez. Amikor elkezdtük ezt a sorozatot, magunk sem gondoltuk – csupán reméltük -, hogy ennyi igazán tehetséges és szorgalmas költőnk és novellistánk vár bemutatkozásra. Különös ez a szám, valódi mérföldkő. A számmisztika szerint a tízes szám megjelenése még az özönvíz előtti időkig nyúlik vissza. A kaldeusok mondáiban tíz király szerepelt, a kínaiak képzetében tíz császár élt, a görögök a tízes számrendszert használták, az indek Visnu isten tíz reinkarnációjáról tudtak, az Ótestamentumban Jahve tíz csapással sújtotta az egyiptomiakat, Isten tíz parancsolatot adott Mózesnek a Sínai-hegyen, s az álomfejtésben a tízes az örömöt ígéri.

Öröm számunkra, hogy mi is elérkeztünk a tízes számhoz. Tízedik antológiánk jelenik meg, s ebből az ünnepi alkalomból nem csupán új szerzőinket mutatjuk be, hanem meghívtunk néhány nagyon sikeres régebbi szerzőt. Ezzel kívántuk emelni a kötet színvonalát, s példát adni az újaknak, hogy érdemes tovább verset, novellát írni. A jubileum visszatekintésre is inspirál, gondolatban végiglapoztuk az eddigi Ígéreteket, s meggyőződtünk arról, hogy a mostani kiadvány színvonala nem marad el az eddigiektől. Ilyen előzmények után mit is kívánhatnánk a Kedves Olvasónak, mint azt, hogy okozzon a mi Ígéretünk örömöt az Önök számára. Antológiánk írásait ennek tükrében válogattuk. Ám miután az élet nemcsak rózsás pillanatokból áll, néha árnyoldalát is megmutatjuk. Ezért olvashatnak édes-bús verset, szívszorító novellát csakúgy, mint fanyar humorral megírt életképet, avagy vitriolos tollal megrajzolt szerelmi történetet.

Reméljük, mindenkinek kedvére való lesz ez a válogatás, s olyan lelkesedéssel forgatják majd a kötetet, mint amilyen lelkesen írták szerzői. S akkor beteljesedik az álomfejtésben ígért öröm.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Ígéretek 10 (antológia)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük