Hogy volt, hogy nem volt (Selmeczi Tibor)

2200 Ft ÁFÁ-val növelt összeg

Cikkszám: 00028 Kategória:

Leírás

A Szatelit kabaré állandó vendége, Markos Gyuri csak úgy volt hajlandó dolgozni, ha előtte ebédet kapott, többnyire rakott krumplit, mert azt szerinte pont olyan rosszul főzöm, mint az édesanyja. Imádta. Annyit evett belőle, hogy utána képtelen volt dolgozni, és minden átmenet nélkül elaludt. Ez alatt én lábujjhegyen gépelgettem, próbáltam összehozni a jelenetet a korábbi ötletek alapján. Időnként felhorkant:
– Mi van? – kérdezte behunyt szemmel, mondott egy remek poént, majd visszaaludt. Amikor elpanaszoltam szerkesztőnknek, Szilágyi Andrásnak Markos írói technikáját, csak legyintett:
Az a fontos, hogy a néző ne szundikáljon.
A nézettségből arra lehet következtetni, hogy ezt talán sikerült elérni. Pedig mindenféle kellemetlen témával foglalkoztunk, politikával is.
Közeledik a nyár, ilyenkor a legtöbb család, már ha teheti, tervezgeti a nyaralást. Nálunk évente visszatérő probléma, hogy nejem víz mellett szeretne napozni, én viszont inkább világot látnék, rohannék városról városra, napozás közben ugyanis unatkozom. A gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy nejem bejelenti:
– Tengerpart.
Mire én:
– Tudhatnád, hogy ott halálra unom magam, különben sincs rá pénzünk.
– Menjünk Tunéziába, az olcsóbb. A tengerparton lakunk, és ha megunjuk az egyhelyben ülést, akkor nagyokat kirándulhatunk.
– Szó se lehet róla. Kibírhatatlan ott a hőség, ráadásul már háromszor voltunk. Mindent láttam, nem megyek – jelentem ki határozottan –, és ez az utolsó szavam!
Pár nappal később már valahogy mindenki úgy emlékszik, hogy ezt az utat én javasoltam, ráadásul előszezonban, mert hogy nincs elég pénzünk. Ilyenkor egy darabig még rutinszerűen tiltakozik az ember, aztán feladja. Legyen az asszonynak igaza.
Ezeket a sorokat, férfitársaim, a tunéziai tengerpartról küldöm nektek.
ISBN 978-963-86797-8-9
Méret: A5 (148×210)
Borító: Félkemény, színes
Terjedelem: 212 oldal

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Hogy volt, hogy nem volt (Selmeczi Tibor)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük