Alzheimer Nyavalya(Horváth Szilveszter-Petrovics Zsuzsa)

3200 Ft ÁFÁ-val növelt összeg

Cikkszám: 00029 Kategória:

Leírás

„Összefoglalom, ami rád vár: nevetés, sírás, sajnálkozás, csodálkozás, meghökkenés és reményeim szerint: szeretet, megértés.” – írják a szerzők. „Győzni” manapság még nem lehet, „happy end” nincs, hiszen az Alzheimer-kór ma még nem gyógyítható. Az emberi méltóság viszont sokáig megőrizhető, ámde nem könnyen. A szerzőpáros szeretettel, empátiával, vérbő humorral, a targikomikus helyzetek sokaságának leírásával segít a sorstársaknak, hogy erőt merítsenek a saját alzheimeresük ápolásához, a kívülállók pedig megismerhetik, hogy mi fán terem az „Alzheimer nyavalya”. Értékes kiegészítő anyagok is találhatóak a könyvben, sok hasznos információval.
„Az Alzheimer nyavalya tehát  két olvasói célcsoportnak ajánlható. Azoknak, akik családjában vagy ismeretségi körében van Alzheimer beteg. Valamint azoknak, akikében nincs.” (Prof. Dr. Rajna Péter)
„Anyám a másik szobában olvas. 3 évvel ezelőtt, amikor hozzánk költöztettük, leszedtem a padlásról a lomokat, és odaadtam neki azt a kupacot, ami apám és az ő udvarlásos kori levelezéseit tartalmazta.
Most is egy ilyen levelet olvas. Oké. Kb. 100-adszor, mert elfelejti. Ez is oké. De úgy olvassa, hogy négyrét van hajtva a papír, ahogy a borítékban volt, és nem hajtja ki a lapot!
Így nyilvánvalóan értelmetlen a levél, hiszen minden sorból csak egy fél mondat lesz olvasható. Mindegy. Reménytelen elmagyarázni, mert nem érti meg. Vagy igen, mondjuk 5 percnyi magyarázat után, bólint, de holnap ugyanígy csinálja.
Azt mondtam a feleségemnek, lőjön le, ha alzheimeres leszek.”
ISBN: 978-615-5007-03-3
Méret: A5 (148×210)
Borító: félkemény, két füllel
Terjedelem: 192 oldal

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Alzheimer Nyavalya(Horváth Szilveszter-Petrovics Zsuzsa)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük