Közzétéve:

Keömley Anna: Fiók-ok

Keömley Anna:

A vizsgakoncert

(részlet)

Keömley

Tizenhat perc. Alig negyedóra. Innen nézve sok, onnan kevés.

Tizenhat perc. Egy örökkévalóság. Az örök valóság.

Tizenhat perc. Életfordító. Asszonnyá tevő.

Tizenhat perc. Minden elsöprő.

Tizenhat perc. Röpke pillanat.

Tizenhat perc. Életre szóló.

Tizenhat perc.

Tizenhat.

A színes szórólapot Klára a postáról kilépve a járdán vette észre. Nem is tudja, miért hajolt le érte.

 

Megszokta már, hogy a szigorúan környezettudatos, harcos természetvédő és minden szempontból tökéletesen zöld szomszédainak hála, a szelektív hulladékgyűjtők mellé hevenyészve odavetett szemeteszsákokból a szél rendre széthordja a kerület háztartásainak összes hulladékát. Az évnek ebben a szakában, a tavaszi böjti szelek az ébredés és az újjászületés zsongató illataival együtt szárnyukra veszik a megürült pizzás dobozokat, joghurtos poharakat, vécépapír gurigákat, mosogatószeres flakonokat is, és köztük, nem utolsósorban a környék kulturális eseményeiről tudósító kiadványok és szórólapok tucatjait. Régen annyira felháborította az emberek ilyen fokú figyelmetlensége és nemtörődömsége, hogy sorozatban írta feldúlt hangú leveleit a Helyi Harsonának és a hatóságoknak, ahonnan persze válasz sohasem érkezett. Mára már hozzászokott az utcáját elcsúfító szégyenteljes látványhoz, és csak magában zsörtölődve gyömöszölte mások szemetét a saját kukájába.

Kontos Árpád, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatójának vizsgakoncertje Szombathelyen a Bartók Teremben március 26-án 19.30 órakor. Műsor: Franz Schubert: A-dúr szonáta D.664, Schubert – Liszt: Bécsi esték No.6, Maurice Ravel: Valses Nobles et Sentimentales, Liszt Ferenc: I. Mefisztó keringő. Jegyek válthatók…

Klára szeme előtt összefutottak a sorok.

Tatabányán történt. Klára apja főmérnökként dolgozott a szénbányáknál, a család a tisztviselőtelepen kapott szolgálati házat… ….

Keömley Annával Szecsődy Péter szerkesztő beszélget, a Lilaköd Könyveskávézóban!

2013. április 06.